Strategi Penting Bagi Setiap Penjual Berminda Jutawan

31 comments
Hai semua,, kali ni aku ada ilmu yang sangat penting untuk kongsikan kepada kalian. Berminat?

Anda WAJIB baca ilmu penting ini jika..

1- Anda ada buat bisnes part time.
2- Anda  berminat nak belajar asas penting dalam bisnes.
3-  Anda  baru bermula nak berniaga samada online atau offline.


Tak kira la apa produk yang anda jual samada jual teddy bear ke,, produk kecantikan, atau produk kuruskan badan. Anda mesti baca strategi yang aku kongsikan ni. Sebab dengan strategi ni saja dah boleh lonjakkan jualan produk  anda. Jom teruskan bacaan.


Seperti yang  anda tahu, kebanyakan anak muda tak kira bujang, dah kahwin atau mungkin dah beranak pinak.. Ramai golongan ni yang buat bisnes part time dengan menjual pelbagai produk di facebook, blog, instagram dan macam2 channel lagi.



So, hari ni aku nak kongsikan sedikit satu STRATERGY Berkesan yang telah aku dan beberapa pemasar internet lakukan banyak kali dalam menjual apa sahaja produk menerusi medium internet.


Strateginya adalah "event discount". 



Ya, memang lumrah emosi manusia. Kita suka beli sesuatu pada harga diskaun.


Jika produk itu harga RM50, kita lebih teruja untuk bagi duit kepada jurujual atau pemilik bisnes, apabila diberikan diskaun sebanyak 10%, 30% dan seterusnya.


Cara untuk praktikkan strategi ini tanpa merosakkan nilai bisnes kita adalah menerusi "event diskaun".



… Iaitu memberikan diskaun berdasarkan pada waktu atau acara tertentu:

1) Diskaun 30% untuk hari Isnin (Tema diskaun: Monday Blues).

2) Diskaun 10% untuk hari Sabtu (Tema diskaun: Saturday Night Fever).

3) Diskaun 30% untuk diskaun malam Jumaat?


Penting untuk kita mempunyai tema diskaun supaya kelihatan unik dan melekat ke dalam minda pelanggan.



Untuk stratergi event discount ini, anda boleh gunakan ketika followup bakal pelanggan atau pelanggan sedia ada anda. Dibawah saya berikan satu skrip untuk anda gunakan sebagai followup kepada pelanggan anda dengan menggunakan event discount ini.



Contoh skrip:

"RM0.00, Diskaun monday blues terhad untuk hari ini sahaja. Sila reply R30 dan anda akan mendapat penjimatan sebanyak 30% untuk produk<letak nama produk> ini. Tawaran ini terhad hingga 11.59 malam ini sahaja. Sms R30 sekarang untuk penjimatan 30%."


Kajian menjelaskan, perkataan seperti 'diskaun', 'jimat' dan sewaktu dengannya mampu mempengaruhi manusia untuk keluarkan duit daripada poket mereka.



Suka TIPS yang aku bagi ni...?




Nah, ada 5 video lagi untuk tambahkan ilmu pemasaran anda. 


Kalau  anda rasa perkongsian aku tentang Event Discount tadi bermanfaat untuk anda, anda perlu dapatkan video "rahsia Kejayaan Perniagaan Internet" yang akan dikongsikan oleh mentor aku ni. Nama beliau Rahman Basri a.k.a RB dan aku kenal beliau sebagai orang yang sangat mahir dalam pemasaran email.


Ok, apa yang anda akan belajar daripada video ini?


1) Rahsia bisnes: Bagaimana orang yang tiada bisnes boleh ada bisnes dan lonjakkan jualan
    hingga 200% peratus

2) Senjata rahsia yang sering diamalkan oleh golongan elite marketer dan bagaimana anda juga
     boleh lakukan supaya dapat lonjakkan peratus jualan.

3) 1 tools atau sistem yang bantu jana 5 angka kurang daripada seminggu. Wajib ada tools ni.


Bayaran untuk video ini... 
     
                       100% percuma. Tiada bayaran diperlukan.

---> Klik sini untuk tonton video